dimecres, 28 de gener del 2009

Fender vs Gibson


Fender vs Gibson són les dues marques més utilitzades mundialment. Sobre les questions que es fan a sobre de les marques el marcador està molt igualat. Molta gent vota per igual les dues marques, o sigui que, quasi tots els grups, de molts estils, les utilitzen. Per la banda de Fender (Stratocaster), els grups que més l'utilitzen són:
Red hot chili peppers, Nirvana, Iron Maiden, Helloween, Jimi Hendrix, Eric Johnson, Yngwie J. Malmsteen, Arctic Monkeys, The Strokes, Joe Satriani, Dead Kennedys, Posion entre altres grups.
I per la banda dels grups que utilitzen la Gibson són:
Guns n' Roses, Led Zeppelin, Zz Top, Sex Pistols, Ozzy Osbourne, Metallica, Green Day, Kiss, Quiet Riot, Ac/Dc, Priestess entre altres grups que l'utilitzen.
En fi... que les dues marques estàn empatades les dues amb un 50%, la meitat de la gent, grups i/o guitarristes les utilitza.


Guitarristes

Aquests són alguns guitarristes que utilitzen la marca fender: Shirley Manson, Hank Marvin, Ike Turner, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Alex Turner, Mike Oldfield, Eric Clapton, Yngwie Malmsteen, Chris Impellitteri, George Bellas, Axel Rudi Pell, Mark Knopfler, Rosendo, Dave Murray , The Edge, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Jimmy Page, Ritchie Blackmore, Alex Lifeson, John Frusciante, Walter Giardino, Gustavo Cerati, Billie Joe Armstrong, Jean-Pierre Danel, Janick Gers, Tom Morello, Adrian Smith, Carlos Goñi, Ariel Rot, Ricardo Mollo, Mariano Gaun, entre molts mes guiterristes que hi ha al món i l'utilitza.

Què és la marca Fender?


La Fender Musical Instruments Corporation, inicialment cridada Fender Electric Instrument Manufacturing Company, va ser fundada per Llegeixo Fender en la dècada de 1940, i és de les més conegudes empreses fabricadores de guitarres elèctriques. Fender és particularment coneguda per dur les guitarres elèctriques de cos massís a les masses. Fender va crear la primera guitarra elèctrica de cos sòlid de venda massiva, la Telecaster (originalment cridada 'Broadcaster'; 'Esquire' és el model original amb una sola pastilla); el primer baix de producció massiva, el Precision Bass o 'P-Bass'; i la mundialment coneguda Stratocaster, o Strat. Altres companyies i luthiers fabricaven guitarres elèctriques, però totes eren de cos buit, o guitarres especials, com la Lap Steel hawaiana de Rickenbacker. Altres models coneguts de Fender són les guitarres Mustang, Jazzmaster, Fender Jaguar, Musicmaster i Duo-Sonic i els baixos Jazz Bass, Precision, Mustang Bass i Baix Telecaster, una línia de lap steels i el famós piano elèctric Fender Rhodes. Fender també fabrica amplificadors de guitarra com el Twin reverb o el Jazz Junior. La seva prefectura està en Scottsdale, Arizona; amb instal·lacions en Corona, Califòrnia; Ancorada, Mèxic; Corea i Japó.

dilluns, 19 de gener del 2009

Fender

En aquest blog veuras el què és la marca "Fender", la marca de guitarres, baix, bateria i altres insturments. També els tipus que hi ha, com és, qui la va fer i moltes més coses. Com per exemple quin personatge famós utilitza aquesta marca, els grups que l'utilitza. També parlaré sobre la seva competidora la "Gibson". I sobre els estil de musica que la utilitza com per exemple; El rock, hard rock, funky, Heavy, el indi rock i el garage rock entre altre.