dimecres, 11 de febrer del 2009

Fender Hard Rock


L'estil Hard Rock utiltza més la marca Fender, hi han grups com Van Halen, The Who o fins i tot Deed Purple. Hi han bandes més conegudes com Ac/dc o Aerosmith, que en comptes d'utilitzar Fender utilitzen una Gibson, o les seves submarques (La gibson SG o la gibson flying v). El problema es que la gent confont el heavy amb el hard, el heavy el seu so es més potent i més llarg i el hard rock el ritme es marcat i més pausat.

Fender Heavy


La marca Fender l'utiliza la gent mundialment, també els grups Heavys, com Iron Maiden.
Un grup d'Anglaterra conegut per tot el món, que són un dels pocs grups heavys del món que les utilitza. Quasi tots el grups de heavy utilitzen la marca Jackson i alguna marca Gibson, perquè la Jackson la seva forma es molt variant. I per la forma que té atrau a la gent i fa que les tinguin.

Estil de Musica





Al llarg del temps s'han utilitzat moltes guitarres i el seu estil de musica ha canviat. A part del rock, hi han altres estils com el Funky, hard rock, heavy metal, el pop, rock and roll entre altres.
En molts estils de música s'utilitzen la fender stratocaster, o també la seva submarca la squier, o la fender telecaster, que es com la stratocaster pero una mica diferent.
El problema que hi ha és que en cada estil de música s'utilitzen diferent tipus de marca, a part de la Fender, hi han altres marques com la Gibson i la seva submarca Eriphone, i també hi ha la Jackson
La marca Jackson la utilitzen els heavys, amb formes molt canviades i totalment diferent a la Fender o Stratocaster.

Marshall


Quan tens una bona guitarra, el que pots fer perqué soni bé es té que comprar un amplificador de bona qualitat. Els amplificadors són com una caixa i un cable que va conectat la guitarra amb el amplificador. Amb l'amplificador el so és més gran i es pot modificar de moltes maneres, agut a greu o amb so d'eco.
Hi han moltes marques de amplificadors, però la més famosa són els amplificadors Marshall. La marca Marshall és una empresa anglesa que es dedica a la fabricació d'amplificadors per a guitarres electriques. Els amplificadors Marshall són molt coneguts i valorats entre els guitarristes i són símbols junt amb les Gibson i la Stratocaster.

dilluns, 9 de febrer del 2009

Guitar Hero


Actualment hi ha un videojoc que esta triunfant mundialment. Es tracte d’un joc que es diu Guitar Hero. Molta gent aquest nom li sona molt, i ara explicare el que es pels qui no saben que es. Primer de tot es pot jugar amb cualsevols videoconsola que hi ha actualment com; La playstation 2 i 3, la x-box, el PC, i fins i tot amb la Nintendo DS
El Guitar Hero es juga amb una guitarra de jugina
(com la que hi ha a la dreta), A la pantalla es veuen un colors i el tens que donar quan passen i tens que apretar el color que et surt. Desde que va surgir al Novembre del 2005 a tingut un exit brutal. Han fet moltes versions, i aun tret més d’una edició; Guitar Hero I, II i III, també un dels 80, també una versió de grups famosos com Aerosmith, Ac/Dc i Metallica. Ara fa poc han tret una nova versió que es el Rock Band que surt la guitarra, el microfon i la bateria.

dimecres, 4 de febrer del 2009

Parts de Baix


Aquí es pot veure les parts d'un baix que són les pateixes que una guitarra elèctrica, el que canvia és que el baix té quatre cordes i la guitarra en té sis. I que els trastes són més amplis, i les cordes són més gruxudes i costen més de apretar

dilluns, 2 de febrer del 2009

Parts de la Guitarra

Be aquest mes de febrer començaré amb les parts que té una guitarra elèctrica, però no nomes amb la elèctrica, també amb les parts que té un baix i les que té una guitarra acustica (espanyola) .

Començaré amb les parts d’una guitarra elèctrica.

A la part de a dalt de tot es troba les Clavilles que són aquesta espècie de botons serveix per afinar les cordes de la guitarra perquè soni millor i no soni malament. La part de fusta que esta a sobre de les clavilles és el clavijero, que és on es posen les clavilles.

Si anem baixant aquesta espècie de fusta llarga és el Mastí, que serveix per ficar els dits i fer sonar les cordes.

En el mastí es veuen uns ferros pel mig, i lo que hi ha entre ferro i ferro són els Traste.

Els trastes serveixen per separar les notes entre si, com més en mig li donis millor sonarà.

La part blanca del cos -Alerta!, el color pot varia segons la guitarra, pot ser vermella negre o groga, però la part blanca de dintre casi sempre es blanca- La part blanca de fora les “banyes” que surten, la de més alta es diu banya superior i la més baixa banya inferior.

Aquesta espècie de forat que hi ha a la part de sota a la dreta de metall és el Jack d’entrada. Que serveix per ficar el cable que va connectat al amplificador i així el so és més gran i es pot modificar.

Aquest quadre de ferro es per on surten les cordes i es diu el Pont. Al seu costat hi ha una palanca, aquesta palanca es diu Vibrat i amb això es pot modificar el so de les cordes.

A la part blanca de dintre es troben les Pastilles, que són aquestes 3 línies del mig, en una guitarra com més pastilles té millor es el seu so. Al seu costat es troben tres botons que giren, que són; el de més a dalt es el controlador de volum i els altres dos serveix per a activar les pastilles que hi ha dintre, i funciona així; com més a dalt estigui el boto més greu és, el del mig és un so normal ni agut ni greu, i si baixes el boto de tot el so és més agut.