dilluns, 2 de febrer del 2009

Parts de la Guitarra

Be aquest mes de febrer començaré amb les parts que té una guitarra elèctrica, però no nomes amb la elèctrica, també amb les parts que té un baix i les que té una guitarra acustica (espanyola) .

Començaré amb les parts d’una guitarra elèctrica.

A la part de a dalt de tot es troba les Clavilles que són aquesta espècie de botons serveix per afinar les cordes de la guitarra perquè soni millor i no soni malament. La part de fusta que esta a sobre de les clavilles és el clavijero, que és on es posen les clavilles.

Si anem baixant aquesta espècie de fusta llarga és el Mastí, que serveix per ficar els dits i fer sonar les cordes.

En el mastí es veuen uns ferros pel mig, i lo que hi ha entre ferro i ferro són els Traste.

Els trastes serveixen per separar les notes entre si, com més en mig li donis millor sonarà.

La part blanca del cos -Alerta!, el color pot varia segons la guitarra, pot ser vermella negre o groga, però la part blanca de dintre casi sempre es blanca- La part blanca de fora les “banyes” que surten, la de més alta es diu banya superior i la més baixa banya inferior.

Aquesta espècie de forat que hi ha a la part de sota a la dreta de metall és el Jack d’entrada. Que serveix per ficar el cable que va connectat al amplificador i així el so és més gran i es pot modificar.

Aquest quadre de ferro es per on surten les cordes i es diu el Pont. Al seu costat hi ha una palanca, aquesta palanca es diu Vibrat i amb això es pot modificar el so de les cordes.

A la part blanca de dintre es troben les Pastilles, que són aquestes 3 línies del mig, en una guitarra com més pastilles té millor es el seu so. Al seu costat es troben tres botons que giren, que són; el de més a dalt es el controlador de volum i els altres dos serveix per a activar les pastilles que hi ha dintre, i funciona així; com més a dalt estigui el boto més greu és, el del mig és un so normal ni agut ni greu, i si baixes el boto de tot el so és més agut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada